Kereső optimalizálás 

SEO (Search Engine Optimization)!

Sokan azt gondolják, hogy házilag is meg lehet oldani (gründolni) a kereső optimalizálást. Nagyon helyesen, de azt tudni kell, hogy két évig tanultam a kereső optimalizálást autodidakta módon, és állandóan figyelnem kell a változásokat a netten! Akinek erre nincs ideje, mert más pénzcsinálásban jeleskedik, forduljon hozzám! Amennyiben mégis saját maga készítené az egész optimalizálást, gondoljon bele, ez mennyibe kerülhet Önnek. Az optimalizálás szinte naponta visszatérő feladat, naponta kell foglakozni a honlappal!
Mennyi az órabére, mint cégvezető, ezt szorozza be a napi egy órai optimalizálásra fordított idővel (nincs benne a változások követése a netten)! Megéri ez Önnek?

Néhányan azt hiszik, hogy elegendő néhány trükköt bevetni és máris a keresők első helyein szerepelhetnek honlapjukkal! A tapasztalataim azt mutatják, hogy néhány lapkészítő turpisságát a Google lekövette, és a kereső robotjait úgy programozta, hogy ezeket a honlapokat a megjelenésük sorrendjében „büntesse” hátrébb helyezze az eredeti helyezésénél!

A keresőkben történő regisztráció nem jelent automatikusan jobb helyezést! Sok példám van arra, hogy a keresőkben regisztrált honlapokat egyáltalán nem rangsorolták előbbre a tényleges helyezésnél!

Sok SEO vállalkozás számára a kereső optimalizálás csak annyit jelent, hogy rövid ideig a Google fizetett hirdetési helyeire teszik ki az oldalt. Azon kívül, hogy ez lényegesen drágább megoldás ez csak ideiglenes, mert a fizetés megszűnésével az oldal is eltűnik az első helyekről!

Sokan meg vannak győződve, hogy a link marketing a megoldás (sok helyről az én honlapomra mutassanak a linkek)! Igen ez is része az optimalizálási munkának, de pont olyan mint fogyókúrás recept rendszeres mozgás nélkül! Fél megoldás!

A kulcsszavak fontosságát már nagyon sok optimalizáló kétségbe vonja, ezt erősítik a keresők tulajdonosai is, mert sok volt a visszaélés vele! Nem szabad elhanyagolni a kulcsszavak jelentőségét a kereső optimalizálási munkában.

Amennyiben az optimalizálási munka eredményeként a keresőben az első helyezések közt van a honlapja, az igazi munka csak most kezdődik igazán, mert a netten egyre több honlap jelenik meg egyre frissebb információkkal, és ezzel lépést kell tartania az Ön honlapjának is, rendszeresen frissítenie kell a honlapot.

A kapcsolati oldalon általában megadják a cégek a telefonszámaikat, kis térképpel az elérhetőségüket, és sajnos hagyományos formában az e-mail címüket! A spam robotok csak erre várnak, azonnal begyűjtik egy listába az e-mail címet, és egy listában tárolják, amit „ügyes” üzletemberek jó pénzért árusítják. Így aztán az öntisztítós WC kefétől, a nukleáris fogkeféig mindenről kap úgymond hírlevelet! Csak az e-mail fiók megszüntetésével lehet a gondon segíteni. 

Én alapból úgy csinálom meg a honlapot, hogy a spam kereső robotok ne ismerjék fel, hogy e-mail címről van szó!


Charlie