Akvárium honlap
Galéria
A mai napi kínálatunk:
2013.11.29.

A trópusi édesvizi halak talán a legelbűvölőbbek az akváriumokban tartott halak közül. Nemcsak azért, mert gyönyörű, ahogy ezek a színes halak vidáman cikáznak, és szivárványosan tündökölnek az áttetsző, tiszta vízben, hanem azért is mert újra és újra bámulatba ejtenek változatos, olykor szokatlan és különös viselkedésükkel: 

elég ha csak arra gondolunk, hogy néhányan közülök akár hetekig nem esznek, mert a kicsinyeiket a szájukban őrzik és rejtegetik. 
Dél-Amerikában, Ázsiában, Afrikában mindenütt jelen vannak a folyókban, golyamokban, tavakban s az őserdők buja mocsárvilágában.

Csak néhányat:
  • Zebradánió
  • Fogasponytyok
  • Szamuráj gurámi
  • Vietnámi kolibrihal
Friss hírek:
2013.11.30.
  A kisméretűek többsége kiválóan alkalmazkodik az akváriumokban teremtett életfeltételekhez. Általában könnyen táplálhatók, a szárított és a fagyasztott eledelt egyaránt elfogadják, még akkor is, ha eleven zsákmányt is kapnak mellette. Ráadásul az akváriumokban is könnyen és  problémamentesen szaporodnak. Persze azért van néhány szabály, amit be kell tartanunk, varius, est ha az akváriumunkba fogadjuk őket. A többségük 22-28 °C közötti vízhőmérsékletet igényel. A csapvízet általában jól bírják, csak néhány érzékenyebb faj igényli a lágyabb vizet (pl. esővíz). A szűrés erőssége is fajtól függ: a pontylazacok és a pontyfélék erősebb szűrést szeretnek, a labirinthalak gyengébbel is beérik, mert nemigen szeretik az erősen áramló vizeket. A növényeket és a gyökereket az egyes halak szükségleteinek, térigényeinek tiszteletben tartásával kell elhelyeznünk az akváriumban: pl. a Barbus fajok szeretik a nagyobb tereket, ahol kedvükre fickándozhatnak.
Végül: annak ellenére, hogy a trópusi édesvizi halak a világ legkülönbözőbb tájairól származnak, mégis együtt tudnak élni egy közös akváriumban, minket pedig megajándékoznak egy mozgalmas, színpompás világ látványával.

Tudta Ön?
A halainkat körültekintően válasszuk meg! Mindig figyeljük az igényeiket (hőmérséklet, keménység, kémhatás) és ezeknek megfelelően csak hasonló igényű halakat társítsunk.
A Neonhal
 A szaküzletekben zöld neonnak is nevezik megkülönböztetésül a vörös neonhaltól, amelynek tartása és a környezettel szemben való igényessége miatt, kezdő akvaristáknak semmiként sem ajálható. A neonhal, 3,5 - 4 cm -es, amiből legalább 6 - 8 darabot kell tartani nagyobb (legalább 70 literes) akváriumban.  A hímek vékonyabbak mint a nőstények. Átlagosan 5 - 7 évig él.
A halak genetikája
Ahogyan a díszhalakat szaporították generációkon keresztül az akváriumokban, úgy alakult ki érthető módon egy tendencia, hogy mindig a legszínesebb és legszebb halakat válasszák ki tenyésztésre. Emiatt manapság nagyon sok népszerű akváriumi díszhal sokkal élénkebb színű, mint a vadon élő társaik. A modern technikák elősegítik, a különböző extrém hal-variánsok kitenyésztését, sőt már genetikailag módosított halak is léteznek
Kezdőlap | Kapcsolat | Webmasters
Copyright ©  2013  | Készített: Honlap olcsón